آیا مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین خطرناک است؟

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. آیا مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین خطرناک است؟

شاید شما هم شنیده باشید که در مورد مصرف انواع آنتی هیستامین‌ها به خصوص در کودکان باید خیلی مراقب بود. برخی از افراد ادعا می‌کنند که مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین باعث مسمومیت‌های شدید دارویی خواهد شد. ما در این مقاله قصد داریم تا درستی یا نا درستی این ادعا را بررسی کنیم. پس اگر شما هم با این چالش و اینگونه سوالات برخورد داشته‌اید در ادامه همراه ما باشید.

آنتی هیستامین‌ها داروهایی هستند که در مواقع بروز علائم آلرژیک تجویز و مصرف می‌شوند و استفاده از آن‌ها در کودکان نیز بسیار شایع است. والدین و مخصوصا مادران معمولا نگران مصرف دارو‌هایی نظیر تب بر‌ها و یا آنتی هیستامین‌ها برای کودکان زیر دوسال خود که به صورت روزانه شیر مادر یا شیر خشک را در رژیم غذایی خود دارند هستند. ما این نگرانی را درک می‌کنیم و برای همراهی با شما و تا پیدا کردن پاسخ در کنارتان هستیم.

همه‌ی ما می‌دانیم که شیر و لبنیات مهم منابع غذایی برای کودکان و بزرگسالان هستند، اما این مواد غذایی مفید ، گاهی ممکن است برای برخی افراد مشکلاتی ایجاد کنند. یکی از عوارضی که برخی از افراد در مصرف شیر و لبنیات با آن روبرو می‌شوند عدم تحمل لاکتوز است. برخی دیگر از افراد نیز ممکن است به پروتئین‌های موجود در شیر آلرژی  داشته باشند. برای تسکین علائم آلرژی و ناراحتی‌های ناشی از مصرف شیر و لبنیات، گاهی اوقات داروی ضدآلرژی (آنتی هیستامین) تجویز می‌شود. البته گاهی اوقات شما نسبت به آلرژن‌های دیگری حساسیت دارید و قصد ندارید در هنگام بروز این واکنش‌های التهابی میزان لبنیات مصرفی خود را کاهش داده و یا قطع کنید. ما در اینجا به برخی از نکات اشاره خواهیم کرد ولی قطعا توصیه می‌کنیم در چنین شرایطی، با پزشک خود در مورد مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین مشورت کنید.

بیشتر بخوانید:  لوبیا سیاه از معرفی تا کاربرد ور آشپزی و پیتزا

آیا مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین خطرناک است؟

آنتی‌هیستامین چیست؟

آنتی‌هیستامین دسته‌ای از داروها هستند که برای کنترل علائم آلرژی، افزایش سطح آنتی‌هیستامین و کاهش میزان هیستامین ترشح شده از سلول‌های بدن استفاده می‌شوند.

هیستامین چیست؟

هیستامین یک ترکیب شیمیایی در بدن است که از طریق سلول‌های پوششی مختلفی همچون پوست، معده و ریه‌ها آزاد می‌شود. ترشح و حالت فعال آن به عنوان یک ماده‌‌ی بروز دهنده‌ی علایم آلرژی در بدن به شدت تاثیر گذار بوده و عوارضی نظیر خارش، احتقان بینی، هورمون چشم و سرفه بوجود می‌آورد. از آنجایی که علائم حضور هیستامین توسط افراد به سرعت احساس می‌شود بنابراین پیدا کردن راه حل‌های موثر و سریع برای همه حائز اهمیت است. دارو‌های آنتی هیستامین یکی از سریعترین راه حل‌ها هستند.

آنتی‌هیستامین‌ها چگونه عمل می‌کنند؟

آنتی‌هیستامین‌ها دارو‌هایی هستند که با کاهش سطح هیستامین در بدن علائم آلرژی را مهار می‌کنند. این داروها به طور مستقیم بر هیستامین تاثیر نمی‌گذارند، بلکه بر روی گیرنده‌های سطحی هیستامین تغییراتی ایجاد می‌کنند تا از ارسال سیگنال‌های بروز علائم که به رگ ها ارسال می‌شود جلوگیری ‌کنند. در واقع آنتی هیستامین‌ها به گیرنده‌های سطح هیستامین می‌چسبند و مانع صدور دستورات بروز حساسیت می‌شوند. با توجه به اینکه آنتی‌هیستامین‌ها بر روی سیستم عصبی تاثیری نمی‌گذارند، عوارض جانبی کمی داشته و به طور معمول مشکل یا عارضه‌ی خاصی را ایجاد نمی‌کنند. افراد زیادی در سراسر دنیا این داروها را مصرف می‌کنند که اغلب نیز بهبود می‌یابند.

انواع آنتی‌هیستامین

با توجه به نحوه عملکرد آنتی‌هیستامین‌ها، آنها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  1. دسته محلول در آب 
  2. دسته محلول در چربی

دسته محلول در آب شامل داروهایی همچون لوراتادین، ستیزول و فکسوفنادین هستند که به خوبی در درمان علائم آلرژی همچون خارش پوست، گرفتگی بینی و … کمک می‌کنند.

دسته محلول در چربی شامل داروهایی همچون سیتیریزین، لوراتادین و ازیلاستین است که اغلب به عنوان داروی اولیه در بیماری هایی مانند آسم و التهاب تجویز می‌شوند و به پیشگیری و بهبود علائم‌ این حساسیت‌ها همچون سرفه، خارش، گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی کمک می کنند.

بیشتر بخوانید:  معرفی پنیر لیقوان، طلای سفید آذربایجان

عوارض جانبی آنتی‌هیستامین

آنتی‌هیستامین‌ها عوارض جانبی کمی دارند که اغلب به صورت خفیف و کوتاه مدت بروز می‌کنند. برای کاهش این عوارض جانبی، بهتر است که علاوه بر مصرف درست دارو، از مصرف همزمان با الکل، ورزش سنگین و مصرف دیگر داروهای مرتبط با مشکلات قلبی اجتناب کنید. یکی از عوارض جانبی معمول و معروف آنتی‌هیستامین بی حالی است که در اغلب موارد با علائم دیگری مثل گیجی، خواب آلودگی و خشکی دهان و گلو همراه است. آنتی هیستامین‌ها برای کنترل علائم و مشکلات ناشی از آلرژی بسیار کارآمد و مفید هستند و در مقابل عوارض کمی دارند.

همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، این دارو‌ها معمولا به صورت روزانه در بین مردم مورد استفاده قرار می‌گیرند و مصرف آن‌ها در برخی فصول و روز‌های سال، مثلا بهار، به دلیل وجود آلرژن‌های بیشتر در محیط، افزایش می‌یابد. البته واکنش‌های خاص مصرف دارو بر طبیعت بدن هر فرد متفاوت و قطعا منحصر بفرد است و در صورت داشتن هر گونه نگرانی قبل یا در حین مصرف، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

آیا مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین خطرناک است؟

مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین

اگرچه شیر و لبنیات مهم منابع غذایی هستند، اما برای برخی افراد می‌توانند مشکلاتی ایجاد کنند. یکی از عوارضی که برخی از افراد با مصرف شیر و لبنیات روبرو می‌شوند عدم تحمل لاکتوز است. برخی دیگر از افراد نیز ممکن است به پروتئین‌های موجود در شیر آلرژی داشته باشند. برای تسکین علائم آلرژی و ناراحتی‌های ناشی از مصرف شیر و لبنیات، گاهی اوقات داروی ضدآلرژی (آنتی‌هیستامین) تجویز می‌شود. در چنین شرایطی، مهم است که شما در مورد مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین بیشتر بدانید.

تحقیقاتی نشان داده‌اند که مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین در بسیاری از موارد مشکلی ندارد. افرادی که با مشکل عدم تحمل لاکتوز مواجهند، می‌توانند از محصولات لبنیاتی با لاکتوز کم یا کنترل شده استفاده کنند. از جمله‌ی این محصولات می‌توان به پودر شیر، پنیر چدار، ژله و ماست بدون لاکتوز اشاره کرد. ما به بیمارانی که دچار آلرژی به پروتئین‌های شیر هستند، توصیه می‌کنیم از جایگزین‌های شیر حیوانی مانند شیر سویا و شیر بادام استفاده کنند. البته نکته‌ای که همیشه باید مورد توجه قرار دهید این است که تأثیر مواد غذایی، به ویژه داروها، برای هر شخص خاص و منحصر بفرد است. بنابراین، نمی‌توان یک توصیه‌ی عمومی را برای همه‌ی افراد صحیح و دقیق دانست. بهترین راه حل همیشه مشورت با پزشک خود و دریافت راهنمایی دقیق و خاص خود شما، در مورد رژیم غذایی و استفاده از داروهای مختلف است.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با مراحل تولید پنیر پیتزا

البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که فعالیت فیزیکی مانند ورزش هم نقش مهمی در بهبود علائم و ناراحتی‌های ناشی از عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی به پروتئین‌های شیر دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که فعالیت فیزیکی و ورزش، آلودگی روده را کاهش داده و باعث بهبود مشکلات ناشی از عدم تحمل لاکتوز و کاهش علائم آلرژی شیر می‌شوند.

در هر صورت اگر شما به داروی ضد آلرژی یا آنتی‌هیستامین نیاز دارید، بهتر است پزشک آن را برایتان تجویز و میزان مصرف را متناسب با نیازتان تعیین کند. بسیاری از داروهای ضدآلرژی می‌توانند مشکلات ریوی را تشدید کنند، به عنوان مثال، شما ممکن است دچار مشکلات تنفسی، سرفه و … شوید. در مصرف این دسته از ضد آلرژی‌ها، باید کمی محتاط تر عمل کنید. معمولا در این موارد بهتر است حداقل یک ساعت از مصرف شیر و محصولات لبنی خودداری کنید.

مطالب مرتبط:
از توجه شما سپاسگزاریم.
سایر مطالب تکین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آیا مصرف همزمان شیر و آنتی هیستامین خطرناک است؟
خمیر پیراشکی فلفلی تکین
خمیر پیراشکی زعفرانی تکین
خمیر پیراشکی ساده تکین
پنیر پیتزا رنده 2 کیلویی (ظرف) تکین
پنیر پیتزا ورقه 400 گرمی تکین
پنیر پیتزا پروسس ورقه ای 180 گرمی تکین
خمیر پیتزا مینی تکین
پنیر پیتزا یک کیلویی سوپر مارکتی رویال
پنیر پیتزا 180 گرمی تکین
پنیر پیتزا دو کیلویی تکین
خمیر پیتزا زعفرانی تکین
خمیر پیتزا ساده تکین
پنیر پیتزا ویژه ظرفی تکین
تاپینگ پیتزا ویژه تکین (پنیر پیتزا)
تاپینگ پیتزا اسنکی تکین (پنیر پیتزا اسنکی)
تاپینگ پیتزا دانمارکی تکین (پنیر پیتزا)
خمیر پیراشکی فلفلی تکین

جدید‌ترین مطالب