خواص فلفل قرمز (فواید و مضرات)

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. خواص فلفل قرمز (فواید و مضرات)

آیا شما هم طرفدار غذا‌های تند و فلفلی هستید؟ خب پس این مطلب مناسب شماست. چون ما قرار است در این مقاله به صورت کامل به خواص فلفل قرمز (فواید و مضرات) بپردازیم. از آنجایی که غذا‌های تند و آتشین، اخیرا طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند، خواندن این مطلب را به همه‌ی افرادی که به نحوی به آشپزی علاقه دارند و یا حتی آشپزان حرفه‌ای و فعالان صنعت غذا، توصیه می‌کنیم.

محبوبیت فلفل از کجا آغاز شد؟

فلفل ادویه‌ای است که قرن‌ها در انواع غذاهای ملل مختلف، به خصوص مناطق شرقی دنیا، مورد استفاده قرار می‌گرفته است. حتی بعضی کشورها مثل، هند، مکزیک و…به استفاده از انواع مختلف فلفل در فرهنگ غذایی خود شهرت دارند. اما سوال اینجاست که محبوبیت فلفل از کجا آغاز شد؟ خب در پاسخ به این سوال باید گفت که این محبوبیت فلفل از جایی شروع شد که تاثیرش در ضدعفونی کردن و نگهداری مواد غذایی ثابت شد. در فلفل ماده‌ی شیمیایی به نام کپسایسین وجود دارد که با مهار ۷۵% رشد باکتری‌ها، عملا فلفل را تبدیل به یک نگهدارنده‌ی مواد غذایی به جای یخچال در گذشته، به خصوص در مناطق گرمسیر می‌کرد.

البته افرادی که از فلفل بیشتری استفاده می‌کردند، در برابر بیماری‌های زیادی مقاوم‌ می‌شدند بنابراین بر طبق قانون انتخاب طبیعی، ژن این افراد بیشتر به نسل بعد منتقل می‌شدند و به این ترتیب علاقه مندان به فلفل روبه افزایش گذاشت.

اضافه کردن فلفل و پودر آن به انواع غذا‌ها، خطر مسمومیت‌های غذایی را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد. امروزه ما از یخچال برای نگهداری از مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن استفاده می‌کنیم ولی استفاده ار فلفل در ترکیب مواد غذایی، مدت زمان و کیفیت نگهداری را افزایش می‌دهد و اثرات سلامتی بخش غذا را نیز تشدید خواهد کرد.

خواص فلفل قرمز (فواید و مضرات)

اثرات مثبت و سلامتی بخش فلفل

اثرات مثبت و سلامتی بخش فلفل به همین جا ختم نمی‌شود به طور مثال بو و عطر فلفل باعث تحریک اشتها، بهبود فرآیند هضم غذا، ترشح آنزیم‌های لوزالمعده و در نتیجه کمک به عملکرد سیستم گوارش می‌شود. این ادویه‌ی داغ و آتشین، به تقویت بینایی نیز کمک می‌کند.

فواید فلفل فقط به خوردن آن محدود نمی‌شود و تاثیرات مثبت و موضعی آن نیز قابل توجه است. فلفل به دلیل داشتن طبع گرم، برای درمان عوارض رماتیسم، کبودی و … به صورت مرهم نیز استفاده می‌شود. یکی از فوق العاده‌ترین فواید فلفل، داشتن ماده‌ی موثری به نام کپسایسین است. این ماده در واقع یک داروی شفابخش برای مبتلایان به اختلالات حسی رشته‌های عصبی، پسوریازیس، نوروپاتی دیابتی و آرتریت است.

بیشتر بخوانید:  خامه ترش، از طرز تهیه خانگی تا کاربردها و خواص

فلفل و اپیدمی کرونا

در سالهای اخیر هر چند وقت یکبار، خبر شیوع اپیدمی‌ها را می‌شنویم، که مشهور ترین آنها، در حال حاضر کرونا ست. در هنگام بروز همه گیری‌های بزرگی، مثل کرونا، سارس و … مصرف فلفل یک راه حل خوب و سالم محسوب می‌شود. فلفل با خواص ضد باکتریایی، طبع گرم، تحریک کنندگی مخاط بینی و خواص عطسه آورش، در پاکسازی مجاری تنفسی و پیشگیری از بروز بیماری‌ها موثر است و در اپیدمی‌ها می‌تواند به عنوان یک عامل موثر و طبیعی، به مردم کمک کند.

متاسفانه افراد زیادی از عوارض یبوست رنج می‌برند، فلفل به دلیل داشتن ترکیبات خاصی که در تحریک و بهبود عملکرد روده موثر است به کاهش عوارض ناشی از یبوست نیز کمک می‌کند.

در کنار تمام خواص مثبت و موثر فلفل نباید از عوارض زیاده‌روی در مصرف آن نیز غافل شد. مصرف بیش از حد فلفل تاثیرات منفی و مضری بر روی مخاط معده دارد و تداوم آن باعث اختلال در سیستم گوارش و حتی ایجاد تومور‌های بدخیم می‌شود. مصرف فلفل برای افرادی که از سوزش معده رنج می‌برند باید محدود شود. البته در حالت کلی، فلفل یک چاشنی است که می‌توان با مصرف میزان استانداردی از آن، هم از خواص خوب و عالی آن بهره برد و هم ار عوارض آن پیشگیری کرد.

مواد مغذی موجود در فلفل

ما در این مطلب قصد داریم به خواص فلفل قرمز (فواید و مضرات) بپردازیم. پس بیایید از ترکیبات شیمیایی آن شروع کنیم.

ویتامین C: فلفل قرمز سرشار از ویتامین C یا آسکوربیک اسید است. فلفل قرمز از این نظر در بین سایر سبزیجات، سرآمد است و محتوای ویتامین C، فلفل تند از لیموی معروف پیشی می گیرد.

ویتامین E: این ویتامین موجود در فلفل، به جوان‌سازی و افزایش کشش پذیری پوست کمک می‌کند.

ویتامین‌های گروه  B و سایر مواد مغذی و مفیدی که فلفل قرمز را به یک ادویه‌ی سالم و مفید تبدیل کرده است. علاوه بر موارد ذکر شده، ویتامین ها و مواد معدنی زیاد دیگری نیز در فلفل وجود دارد. مثل ویتامین های گروه A، K ، مواد معدنی، مثل آهن، مس، منگنز، پتاسیم، سدیم، روی، کلسیم (برای بهبود بافت پوست، مو‌ها و ناخن‌ها)، فسفر و سلنیوم و بسیاری از عناصر و مواد مغذی مهم دیگری که بدون آنها بدن نمی‌تواند عملکرد درستی داشته باشد.

فواید ادویه فلفل

در ادامه‌ی مقاله‌ی خواص فلفل قرمز (فواید و مضرات) باید به فواید کلی فلفل بپردازیم. کمک به هضم غذا، تسریع در سوخت و ساز بدن و گردش خون، افزایش دمای بدن (که به تجزیه بافت چربی زیر پوستی کمک می‌کند)، پیشگیری از طاسی (با تاثیر بر افزایش جریان خون)، بهبود عملکرد طبیعی دستگاه تناسلی و ادراری زنان، اثر آنتی اکسیدانی  بر روی پوست، (تحقیقات نشان می‌دهند زنانی که غذاهای تند را ترجیح می دهند، جوانی و زیبایی خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کنند)، پای ثابت غذا‌های رژیمی ( فلفل حاوی ۴۰ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم است)، کنترل و کاهش اشتها ( غذاهای تند به شما احساس سیری کاذب می‌دهند و همچنین خیلی از افراد نمی توانند از غذا‌های تند حجم زیادی بخورند).

بیشتر بخوانید:  معجزه‌ی تخم مرغ در پخت انواع خمیر نان و کیک

پاپریکا چیست؟

مسئول همه‌ی طعم تند و آتشن فلفل‌ها ماده‌ای به نام  کپسایکائین است. هر چه درصد این ماده در یک غلاف فلفل بیشتر باشد، آن فلفل تندتر است و اگر فلفلی فاقد کپسین باشد، به آن پاپریکا می‌گویند. البته استفاده منظم از پاپریکا نیز، به عنوان ادویه، در غذا‌های مختلف، فوایدی دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

فواید پاپریکا

از جمله فواید مصرف منظم پاپریکا یا همان فلفل غیر تند، می‌توان به بهبود فشار خون، کاهش استرس و افسردگی، کاهش کم‌خونی و … اشاره کرد.

کاربرد فلفل در صنعت محصولات آرایشی و بهداشتی

شاید کمی برایتان عجیب باشد، اما همین فلفل تند و آتشین، در صنعت محصولات آرایشی بهداشتی به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله‌ی این کاربرد‌ها می‌توان به استفاده از فلفل در محصولات مراقبت از مو، (به عنوان تحریک کننده‌ی و افزایش دهنده‌ی خون رسانی به سلول‌ها که باعث کاهش ریزش مو و تقویت پیاز آن می‌شود)، محصولات ضد سلولیت (باعث تسریع در تجزیه چربی‌ها می‌شود) و … اشاره کرد.

موارد منع مصرف فلفل

همناطور که می‌دانید هر چیزی ممکن است در مواردی مفید نباشد و منع مصرف داشته باشد. در مورد فلفل که هم همینطور است. از موارد منع مصرف فلفل می‌توان به نخوردن آن در هنگام داشتن زخم شدید، عدم تماس با زخم، خراش، غشای مخاط‌ها و التهابات پوستی، عدم مصرف بیماران توسط افراد مبتلا به فشار خون، زنان باردار و شیر‌ده و … اشاره کرد.

لازم به ذکر است اگر در اثر تماس فلفل با غشای مخاطی، زخم‌ها، خراش‌ها و التهابات دچار سوزش شدیدی شدید، می‌توانید از لبنیات حاوی نشاسته مثل ماست طبیعی و خامه ترش و یا سیب زمینی و برنج برای کاهش سوزش و عوارض ناشی از آن استفاده کنید. البته تمیز کردن ناحیه‌ی آسیب دیده با روغن زیتون نیز می‌تواند التیام بخش باشد.

عوارض مصرف فلفل

افزایش تعریق: افرادی که طرفدار پر و پا قرص فلفل هستند تجربه‌ی تعرق زیاد و آزار دهنده را دارند.

بیشتر بخوانید:  پپرونی چیست؟ چرا همه عاشق این کالباس کوچک هستند؟

تحریک مخاط معده: زیاده روی در مصرف فلفل، باعث تحریک مخاط معده و در نتیجه مشکلات گوارشی می‌شود

آلرژن قوی: برخی از افراد به کیوی و موز حساسیت دارندف برای این افراد فلفل نیز یک آلرژن قوی است و باعث بروز عوارض آلرژیک زیادی می‌شود.

تاثیر بر میزان اثر داروها: هر پزشکی متناسب با نیاز و بیماری شما دز دارو را تعیین می‌کند، فلفل با تاثیر بر روی غلظت خون (رقیق کردن خون) بر روی اثر داروها اثر مستقیم و مثبتی دارد. و این به این معنی است که مصرف همزمان فلفل با برخی داروها اثر آن ها را افزایش می‌دهد و در برخی موارد ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود.

گسترش مصرف فلفل

امروزه فرهنگ استفاده از سبزیجات در بین مردم رواج پیدا کرده است. استفاده‌ی گسترده از سبزیجات در رژیم غذایی از زمان گذشته تا به امروز در بین مردم مرسوم بوده است. فلفل در میان سرخپوستان آمریکایی نه تنها به عنوان یک غذا بلکه به عنوان نماد،در مراسم مذهبی نیز استفاده می‌شده است. آن ها از خواص فلفل مطلع بودند و عملا نیز آن را به کار می‌بستند. بعد از سفر کریستف کلمب، این فرهنگ به اروپا و سایر مردم دنیا نیز منتقل شد. این ادویه طعم تند و قابل توجهی داشت بو به راحتی با انواع غذا‌ها مثل، گوشت، ماهی و … هماهنگ می‌شد. علاوه بر این کاشت و برداشت فلفل نیز پیچیدگی خاصی نداشت و هر کسی می‌توانست به راحتی آن را در گلدان آشپزخانه‌اش پرورش دهد.

اشکال مختلف مصرف فلفل

مردم معمولا فلفل قرمز را به دو صورت آسیاب شده ( به صورت پودر فلفل به عنوان ادویه) و تازه مصرف می کنند. فرآیند خشک کردن فلفل تازه، بر خواص سلامتی بخش آن تأثیر نمی گذارد بنابراین می‌توان از آن به عنوان چاشنی استفاده کنید و مطمئن باشید که از خواص آن نیز بهره مند خواهید شد. به علاوه شما می‌توانید این ادویه فوق العاده را با سایر ادویه ها ترکیب کرد و معجه‌های تازه‌ای از عطر و طعم آفرید.

عمده ترین شکل مصرف فلفل، به صورت خشک و پودر شده، و به عنوان ادویه است. شاید تعجب کنید، اما انواع مختلفی از فلفل وجود دارند که درکشورهای مختلف جهان مثل هندوستان، آمریکا و … پرورش داده می‌شوند. انواع مختلف فلفل متناسب با منطقه‌ای که در آن تهیه شده اند، میزان تندی متفاوتی دارند.

در کشور‌هایی مثل روسیه، فلفل توسط بازرگانان وارد می‌شد و در ابتدا به دلیل گرانی، فقط توسط افراد ثروتمند استفاده می‌شد. ولی با گذر زمان، فلفل در برخی از نقاط این کشور‌ها نیز کشت شد. و در نتیجه مصرف آن در میان مردم عادی نیز رواج یافت.

ما در شرکت پونک شیر خاوران، در جهت تامین سلایق مختلف، در محصولی مثل خمیر پیراشکی فلفلی، از این ادویه‌ی فوق العاده استفاده کرده ایم. شما می‌توانید این محصولات را تهیه و از طعم بی‌نظیر و البته فلفلی آن لذت ببرید.

از توجه شما سپاسگزاریم.
سایر مطالب تکین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Properties of red pepper (advantages and disadvantages)
خمیر پیراشکی فلفلی تکین
خمیر پیراشکی زعفرانی تکین
خمیر پیراشکی ساده تکین
پنیر پیتزا رنده 2 کیلویی (ظرف) تکین
پنیر پیتزا ورقه 400 گرمی تکین
پنیر پیتزا پروسس ورقه ای 180 گرمی تکین
خمیر پیتزا مینی تکین
پنیر پیتزا یک کیلویی سوپر مارکتی رویال
پنیر پیتزا 180 گرمی تکین
پنیر پیتزا دو کیلویی تکین
خمیر پیتزا زعفرانی تکین
خمیر پیتزا ساده تکین
پنیر پیتزا ویژه ظرفی تکین
تاپینگ پیتزا ویژه تکین (پنیر پیتزا)
تاپینگ پیتزا اسنکی تکین (پنیر پیتزا اسنکی)
تاپینگ پیتزا دانمارکی تکین (پنیر پیتزا)
خمیر پیراشکی فلفلی تکین

جدید‌ترین مطالب